Ben jij veerkrachtig?

Van alle eigenschappen is veerkracht misschien wel de meest belangrijke. Het vermogen om mee te buigen met het leven. Veerkracht helpt je om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen, stress en om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven, ofwel “ terug of op te veren ”.

Soms komt je leven ongewild op z’n kop te staan door een complete verandering. Maar er kunnen ook andere, minder ingrijpende aanleidingen zijn waardoor je je koers in het leven gedwongen moet wijzigen. Of het nu gaat om een slechte gezondheid, scheiding, het verliezen van een baan, of een tegenvallende vakantie, het zijn allemaal ongewenste veranderingen die om een bepaalde “ rek “ vragen.


We zijn erg gehecht aan het leven zoals wij dat kennen en dat willen we graag zo houden. Toch bestaat er geen recht dat alles blijft zoals het is. Als er dan iets onverwachts op ons pad komt, waardoor ons leven op losse schroeven komt te staan, gaan we in verzet. Totdat duidelijk wordt dat de schroeven niet meer op dezelfde wijze aangedraaid kunnen worden. Je bent zelf degene die zal moeten veranderen.
Vaak houden we vast aan externe zekerheden. Het is makkelijker dit los te laten en te leven met het idee dat je nooit zeker weet waar je aan toe bent en dat niets vaststaat in het leven. Uiteindelijk heeft een succesvolle aanpassing aan veranderende omstandigheden alles te maken met je eigen houding en opvattingen.

Hoe staat het met jouw veerkracht? Doe de veerkrachttest en je weet het binnen tien minuten.

Meer weten over leefstijl? Klik hier

           benjijveerkrachtig