Ben jij veerkrachtig?

Van alle eigenschappen is veerkracht misschien wel de meest belangrijke. Het vermogen om mee te buigen met het leven. Veerkracht helpt je om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen, stress en om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven, ofwel “ terug of op te veren ”.

Lees meer

Hou je mond gezond!

De keuze van je voeding en het aantal momenten dat je eet, is van invloed op je algehele gezondheid en je mondgezondheid. Vooral het nuttigen van te veel suikers, vruchtensappen en snacks heeft een negatief effect op de gezondheid van het gebit. Veel voorkomende problemen zijn cariƫs, ontstoken tandvlees en tanderosie. Hoe houd je je gebit gezond en mooi? 10 tips voor een gezonde mond.

Lees meer

Wandelen is het beste medicijn ( hippocrates )

In een wandelcoachsessie van een uur kom je tot heldere inzichten en nieuwe perspectieven ", aldus onze gastblogger Nicole Meijer van de KeuzeCoach. Dat geeft energie! Dat wandelen niet alleen energie geeft, maar nog veel meer, lees je hier. 7 redenen waarom wandelen het beste medicijn is.

Lees meer

Zon, zee en alcohol

De vakanties breken weer aan en dat wordt genieten! En daar hoort een drankje bij, toch? Alleen blijft het vaak niet bij eentje….. Een wit wijntje bij de lunch, een koel biertje op het strand , een sangriaatje bij de ondergaande zon en voor je het weet heb je meer alcohol achter je kiezen dan je in de gaten hebt. Hoe hou je het alcoholgebruik binnen de perken? 6 tips om deze vakantie minder te drinken.

Lees meer

Is de koek op?

Een opgejaagd gevoel, spierpijn, moe, prikkelbaar; soms blijven we door razen terwijl alles in de richting van een burn-out wijst. Is de koek eenmaal op en zit je ziek thuis dan is het een diep dal. Welke signalen voorspellen een burn-out? En wat doe je dan?

Lees meer