Bedrijf

 

Gezond personeel = winst!

Werkgevers zijn er bij gebaat dat hun medewerkers gezond leven. Dat levert winst op in het ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit. Maak dus werk van een gezond bedrijf!    

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching betekent begeleiding via een integrale aanpak van beweging, gezonde voeding, ontspanning en motivatie ofwel het opsporen  van de innerlijke drijfveren. De doelstellingen van de klant staan daarbij centraal en kunnen variëren van afvallen en gewichtsbeheersing, beweging, tot een beter slaappatroon of meer balans tussen werk en privé. Met name vanuit preventieoogpunt wordt leefstijlcoaching een belangrijk instrument om duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen.

Leefstijl in Beeld

De Leefstijlpoli brengt met een digitale leefstijlanalyse in kaart hoe uw medewerkers omgaan met voeding, beweging en ontspanning. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun leefstijl en de eventuele gezondheidsrisico’s. Daarna kunnen er gericht interventies ingezet worden om hen inzetbaar te houden. Uw werknemers werken actief aan het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Hierdoor voorkomt u verzuim. Voor meer informatie over de interventies en kosten kunt u contact opnemen met De Leefstijlpoli.

De gezondheidscheck

De gezondheidscheck bestaat uit een online vragenlijst en een fysiek onderzoek:

  • Hoe ervaart de werknemer zelf zijn vitaliteit?
  • Onderzoek naar leefstijlfactoren: voeding, beweging en ontspanning.
  • Meten van bloeddruk, gewicht, lengte, BMI, vetpercentage en tailleomvang.

De resultaten worden toegelicht in een kort persoonlijk gesprek. Uw werknemer krijgt advies en praktische tips. Wat levert het u op?

  • Werknemers krijgen inzicht in hun eigen gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s;
  • u krijgt een indicatie hoe gezond uw werknemers zijn;
  • u kunt gericht actie ondernemen om verzuim te voorkomen en kosten te besparen.

Voor meer informatie over de gezondheidscheck en de kosten kunt u contact opnemen met De Leefstijlpoli.

vitale medewerkers verlagen ziekteverzuim