Wandelen is het beste medicijn ( hippocrates )

In een wandelcoachsessie van een uur kom je tot heldere inzichten en nieuwe perspectieven ", aldus onze gastblogger Nicole Meijer van de KeuzeCoach. Dat geeft energie! Dat wandelen niet alleen energie geeft, maar nog veel meer, lees je hier. 7 redenen waarom wandelen het beste medicijn is.

Herken je dit?


• Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt.
• Je neemt zelden de tijd voor jezelf.
• Je bent moe of gestrest.
• Je voelt je uit balans.

7 redenen waarom wandelen het beste medicijn is

1. Je maakt je hoofd leeg

De rust in de natuur, de ruimte, de kleuren, de geluiden en de geuren zorgen ervoor dat het rustig wordt in je hoofd.

2. Je voelt je fitter

Wandelen brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Bewegen zorgt voor het loslaten van spanningen. Een half uurtje is al voldoende om te onthaasten en weer nieuwe energie op te doen.

3. Je doet nieuwe inspiratie op

Door afstand te nemen van de dagelijkse drukte, krijg je weer nieuwe ideeën. Al is het maar om te bedenken wat je vanavond gaat eten.

4. Je gaat relativeren

We denken vaak dat we van alles moeten, dat zit vooral in ons hoofd. Tijdens het wandelen hoef je helemaal niets. Behalve lekker wandelen. Je realiseert je dat de was best morgen gestreken kan worden en dat je ook een keer ‘nee’ mag zeggen tegen een afspraak die je niet uitkomt.

5. Je maakt keuzes

Door te relativeren ga je keuzes maken en geniet je meer. Die was had je al laten liggen, je kiest er voor om een heerlijke fietstocht te maken. Al het andere laat je even voor wat het is.
Jezelf opladen zorgt ervoor dat je weer in balans komt.

6. Je gunt jezelf tijd

Je bepaalt zelf wanneer, waar, hoe lang en in welk tempo. Kies je ervoor om alleen te wandelen, in stilte of liever met een vriend of vriendin? Kies je voor een wandeling door de bossen, heide, langs de rivieren of het strand, het levert je een voldaan en energiek gevoel op. Jij bepaalt het helemaal zelf, je hebt zelf de regie. Je ervaart daadwerkelijk vrijheid.

7. wandelen kost je niets

Wandelen is gratis, is niet tijdgebonden, je kunt het altijd en overal doen wanneer jij wilt.

Er zijn vast nog veel meer voordelen van wandelen. Welke andere voordelen ervaar jij nog meer?

Invloed op je eigen geluk

In een wandelcoachsessie van een uur kom je tot heldere inzichten en nieuwe perspectieven. Je zult ervaren dat je keuzevrijheid hebt en daarmee invloed op je eigen geluk. Dat geeft energie! Daarnaast is het ook nog eens genieten van het prachtige Maasheggengebied in Boxmeer.
Ben je geïnteresseerd in een wandelcoachsessie of wil je meer informatie over het coaching aanbod van DeKeuzeCoach? Neem gerust contact op. Bel 06 46636209 of kijk op www.dekeuzecoach.eu

 

Meer weten over voeding, beweging en leefstijl? Klik hier

           wandelenishetbestemedicijn