Sta jij jezelf in de weg?

Sta jij jezelf in de weg? Overtuigingen kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Ze belemmeren de toegang tot meer groei, geluk en plezier in je leven.

Hoe kom je aan overtuigingen?

Overtuigingen krijg je door je opvoeding, familie, vrienden, geloof, de media, reclames, maar ook door je eigen ervaringen. Met je ervaringen doe je tegelijkertijd emoties op. Heb je één keer iets meegemaakt waar een hele sterke emotie aan gekoppeld was, dan is de kans groot dat je hier ook een sterke overtuiging aan hebt overgehouden. Als je door een hond gebeten bent ga je alle honden uit de weg, je hebt tenslotte een slechte ervaring met honden. Maar één ervaring wil nog niet zeggen dat alle honden bijten.

Merk je dat je overtuigingen je in de weg zitten?

Geen nood! Ze zijn te veranderen! Herken je overtuigingen en zet ze om in nieuwe inzichten. Onderstaan twee voorbeelden.

Overtuiging: ik moet hard werken

Nieuw inzicht: plezier maken heb ik nodig

Plezier maken en lachen lijkt zo eenvoudig. Toch staat het op één of andere manier vaak onder aan de to-do-list. Vaak laat je verplichtingen voorgaan door de overtuiging dat je alleen iets kunt bereiken door hard te werken. Plezier maken zorgt er voor dat je gelukkiger en flexibeler wordt. Daarnaast haal je er nieuwe energie en inspiratie uit en ben je beter bestand tegen tegenslagen.

Overtuiging: ik moet goed presteren

Nieuw inzicht: niemand is perfect

Als je niet durft te falen, kun je ook nooit succesvol zijn. Gebruik jouw " falen " in je voordeel. Zie het als leermoment. Kijk naar de dingen die goed gaan en de dingen die fout gaan. Groei er van en verbeter jezelf.

Heb je ook overtuigingen die je blokkeren en wil je deze omzetten in positieve overtuigingen? Heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen je graag!

 Mail of bel 06 - 126 121 89

                 stajijjezelfindeweg