5 leuke boekentips voor moederdag

Moederdag komt er alweer aan. Op 10 mei 2015 heb je weer de kans je moeder even in het zonnetje te zetten. Weet jij al wat je jouw moeder cadeau wilt geven? Of wil je graag jezelf verwennen? Een kadootje geven aan je dochter, vriendin of oma? Wij stelden een top 5 samen met de leukste boeken voor moeders.

 

1. Vega mama

auteur: Pauline Schonewille

Vegamama: gezond, gemakkelijk en gegarandeerd kidsproof. Wat eten we vanavond? Toch geen tofu, hè? Nee. Met 'Vegamama' is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en gevorderde vegamama's. Voor snel, verantwoord én lekker koken en eten. Omnomnom! Pauline Schonewille is jurist, trouwambtenaar, mediator en stiefoudercoach. Met al die banen en ook nog een samengesteld gezin is haar leven op z'n zachtst gezegd druk. In 'Vegamama' laat ze zien dat je ook met weinig tijd goed en gezond kunt koken.

puur vegamama isbn 9789043523639 1 1410659394

 

2. Hoe leef je het leven special

Flow: vraag je je ook zo veel af? Of je A of juist B moet doen? Of je wel een leuke partner bent? Of een goede ouder bent? Hoe je beter kunt worden in alleen zijn? Bij Flow ook, en daarom maakten zij er maar een hele special over. Hoe leef je het leven.

FLOWHoeLeefJeSpecialp001 groot72DPI

 

3. Mindfull mama

Auteur: Iris Bouwman

Mindfulmama: in dit boek leer je hoe je meer ontspannen om kunt gaan met de dagelijkse hectische en onverwachte momenten. Door de praktische tips en oefeningen leer je mindfulness toe te passen in je leven als moeder. De vele verhalen van moeders in dit boek zorgen voor een feest der herkenning. Paniek en stress zijn niet langer nodig, met Mindfulmama wordt het moederschap een stuk eenvoudiger!

1001004007494157

 

4. Powerfood, Yoga & Meditatie

Auteur: Tara Stiles

Powerfood, Yoga & Meditatie: Tara Stiles heeft met haar nieuwste boek Powerfood, Yoga & Meditatie een super krachtige boodschap: stop met diëten en doe voortaan wat goed voor jou voelt! Haar aanpak gaat over de combinatie van de drie lifestyleboosters. Alles wat je nodig hebt zijn je yogamat, je meditatiekussen en je keuken. De combinatie zorgt voor een ideale mix (waarbij je ongezonde diëten, urenlange meditatiesessies en onhaalbare ingewikkelde yogahoudingen mag vergeten).

9200000036152784

 

5. Zentangles

Auteur: Suzanne McNeill

Zentangles: leef je uit op papier met zentangles! Tangle staat voor een wirwar aan lijnen tekenen en kleuren, zonder complexe technieken, maar juist om zen te worden. Zentangle is een vorm van creatieve meditatie, waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen. Dit boek bevat 100 zentangles die stuk voor stuk beginnen met een simpele basisvorm, zoals regendruppel, piramidevorm of bloemmotief. Nadat de basisvorm op papier staat, volgen vele variaties om de vorm in te tekenen met lijnen en vervolgens in te kleuren. Ervaring is helemaal niet nodig! Er bestaat geen goed of fout, enkel een rustgevend effect. Volg de oefeningen in het boek en je zult zien dat het zentanglen vanzelf gaat. 'Teken, kleur en ontspan' is het motto.

9200000021947285

 

Meer weten over de diensten van de Leefstijlpoli?  Mail of bel 06 - 126 121 89

                  moederdag