De Leefstijlpoli in actie voor Make A Wish Nederland

De Leefstijlpoli ondersteunt van harte het initiatief van de BGN ( Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) zich in te zetten om dromen van kinderen met gezondheidsproblemen uit te laten komen.

Dit jaar bestaat de BGN 10 jaar en om dit te vieren worden er gedurende het hele jaar door verschillende bijeenkomsten en acties door BGN georganiseerd. Daarnaast zetten de leden, waaronder de Leefstijlpoli, zich gedurende 2015 in voor een goed doel. De keuze is hierbij gevallen op Make-A-Wish Nederland, voorheen stichting Doe Een Wens.

Het doel van de Leefstijlpoli is om Nederland een stukje gezonder te maken door mensen te begeleiden naar een gezond gewicht of door mensen praktisch te helpen als zij gezonder willen leven. Helemaal gezond zijn is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar dromen en wensen hebben we allemaal. Daarom wil de Leefstijlpoli zich in 2015 inzetten om de dromen van kinderen met gezondheidsproblemen uit te laten komen.”

Over Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland, is een professionele vrijwilligersorganisatie. Door het vervullen van de liefste wens geeft Make-A-Wish Nederland kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte de kracht om kind te zijn. Make-A-Wish Nederland maakt deel uit van de Make-A-Wish Foundation International. De stichting krijgt geen subsidie van de overheid en is dus geheel afhankelijk van giften. Kinderen willen het liefst kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte; kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Het ‘ziek zijn’ krijgt vaak alle aandacht. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen voor even uit deze situatie door hun allerliefste wens uit te laten komen. Ze zijn even geen patiënt. Dit geeft de kinderen, maar ook het hele gezin, de kracht en energie om door te gaan.

Het kind staat centraal

Niet de ziekte, maar het kind zelf staat centraal en krijgt alle aandacht tijdens de wensvervulling. Het maakt de dag onvergetelijk. Elke wensvervulling is dan ook 100% maatwerk. Het uitgangspunt is altijd de fantasie van het kind en wordt dan ook alleen begrensd door de fantasie van het kind, uiteraard rekening houdend met de fysieke en psychische toestand van het kind en de (financiële) mogelijkheden van de stichting. Een kind kan door iedereen worden aangemeld, maar meestal zijn het familieleden, vrienden, ziekenhuismedewerkers, onderwijzers, verzorgers of andere hulpverleners die dit doen. Er komt een wensteam op huisbezoek om de liefste wens van het kind te achterhalen. Andere vrijwilligers en kantoormedewerkers gaan vervolgens aan de slag om zoveel mogelijk te regelen (denk aan logistieke zaken). Daarbij mogen ouders en alle broers en zussen die nog financieel afhankelijk zijn van de ouders deel uitmaken van het wensgezelschap.


Make-A-Wish Nederland bestaat sinds 1989 en streeft ernaar elk jaar 500 wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte uit te laten komen. Dat gebeurt door de steun van donateurs en sponsoren en dankzij ruim 400 vrijwilligers. Make-A-Wish Nederland neemt bij het vervullen van een wens alle kosten voor haar rekening. Meer geld betekent dus meer wensvervullingen.

In actie

De Leefstijlpoli wil hier graag een bijdrage aan leveren om uiteindelijk zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Om mee te sparen voor de wensvervullingen doneert de Leefstijlpoli 10 euro aan Make A Wish Nederland voor elke nieuwe klant die zich aanmeldt in de actieperiode. Daarnaast zal de Leefstijlpoli op elke lezing/workshop aandacht besteden aan Make A Wish Nederland en de deelnemers verzoeken te doneren in de daarvoor bestemde collectebus. De Actie loopt van 23 april 2015 tot 11 december 2015

Cheque
De BGN heeft zich tot doel gesteld om in december 2015 een cheque aan Make-A-Wish Nederland te overhandigen van tenminste €5.000,-, maar streeft natuurlijk naar meer. Het bedrag besteedt Make-A-Wish Nederland om zoveel mogelijk wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Via de website gewichtsconsulenten.nl, de speciale Make-A-WishNederland actiepagina en de Facebookpagina van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland kan men zien hoeveel er al is opgehaald en hoe de wensvervullingen tot stand komen.

Meer weten over Make A Wish Nederland? klik hier

                     makeawishnederland