Row row row the boat

Dat sporten goed voor je is, dat weet je wel. Je hebt daarbij keuze uit verschillende sporten, dus waarom zou je gaan roeien? Of het nu gaat om de perfecte cadans van een acht of de vrijheid in een skiff, het geeft een kick als je met de boot soepel door het water glijdt. Bij mooi weer, of in de regen met wind. Dat gevoel kun je niet beschrijven, dat moet je zelf ervaren.

Open dagen

Wil je eens vrijblijvend kijken bij een roeivereniging? Veel verenigingen organiseren één of meerdere open dagen per jaar. Meld je aan en stap eens in een boot. Ook hebben veel verenigingen introductielessen: je leert dan de basisbeginselen en gaat het water op met de boot. Introductielessen zijn een goede manier om te ervaren of je roeien leuk vindt.

Een heel gezonde sport

Roeien is de ultieme individuele teamsport. Je kunt het zowel alleen als met anderen doen, waarbij je gelijk moet bewegen. Dit vraagt dus om een goede coördinatie.

Bij roeien, dat je bijna altijd en overal kunt doen, gebruik je bijna al je spieren, benen, rug, armen en buik. Hierdoor is roeien een heel gezonde sport. Roeien is een low impact sport, oftewel je spieren en gewrichten hoeven geen harde klappen of onverwachte draaiingen op te vangen. De kans op blessures is daardoor klein en de roeisport kun je tot op hoge leefstijd veilig beoefenen.

Je kunt bijna altijd roeien, behalve als er ijs ligt, het te hard waait of als er mist is. Bij de meeste verenigingen kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds totdat de zon ondergaat roeien. Ook kun je op alle dagen van de week roeien, alleen of samen met anderen.

Water genoeg

Nederland is het perfecte roeiland met de vele rivieren, grachten, kanalen, plassen en meren. In de stad of in de natuur. Je kunt vrijwel overal het water op.

Er zijn in ons land 116 roeiverenigingen die zijn onderverdeeld in studenten- en burgerroeiverenigingen. Bij een vereniging leer je in een aantal lessen hoe je moet roeien en hoe je veilig op het water vaart. Bovendien maak je gebruik van de boten van de verenigingen. Je hoeft geen inverstering te doen voor de aanschaf van een boot. Verenigingen organiseren allerlei activiteiten van juniorenwedstrijden en nationale topwedstrijden en roeimarathons tot toertochten in het buitenland. Voor elke wens of ambitie is een passend aanbod. Roeien is een totaalsport die je helemaal op jouw leven, wensen en behoeften kunt aanpassen.

Meer weten over roeien en zoek je een vereniging bij jouw in de buurt? Kijk eens op de volgende sites:

www.roeien.nl

www.knrb.nl

www.rv-ddp.nl

www.amstelroei.nl

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

              stockfresh 1086110 close up of mens rowing team sizeXS