Gezonde voeding

Voeding is de basis van ons bestaan en onze gezondheid. Met kleine aanpassingen in het voedingspatroon kunt u uw leefstijl al verbeteren. Daarnaast helpt gezonde voeding en voldoende beweging u ook met afvallen, zonder een dieet. Afvallen is méér dan minder eten.

Over gewicht

Ongezond eten, te veel eten en weinig bewegen zijn kenmerken van een ongezonde leefstijl.
Deze leefstijl kan op den duur leiden tot overgewicht. De energiebalans is de verhouding tussen energie-inname uit voeding en energieverbruik door beweging. Als deze balans doorslaat naar een energieoverschot, neemt het gewicht toe. Gewichtstoename kan leiden tot overgewicht.   

Gezondheidsrisico's

Mensen met overgewicht leven minder lang in goede gezondheid en het verhoogt het risico op aandoeningen als:

  • diabetes type 2
  • hart- en vaatziekten
  • hoge bloeddruk
  • sommige vormen van kanker
  • galziekten en gewrichtsaandoeningen.

Belang van gezonde voeding

 

Voeding is de basis van ons bestaan en van onze gezondheid. Met goede voeding is veel gezondheidswinst te boeken en zijn veel problemen te voorkomen.

 

Gezond gewicht

 

Afvallen is méér dan minder eten. Met kleine aanpassingen in voedingspatroon en leefstijl kunnen al grote resultaten geboekt worden. De Leefstijlmethode van De Leefstijlpoli helpt hierbij.

 

Wilt u ook op een gezonde manier naar een gezond gewicht wat bij u past? Neemt u dan contact op met De Leefstijlpoli per mail of belt u naar: 06 - 126 121 89

afvallen zonder dieet