Voldoende bewegen

Een ongezonde leefstijl kunt u verbeteren door onder andere meer te bewegen. Het helpt om gezonder te leven en stress te vermijden. Tegelijkertijd zorgt dagelijkse beweging voor de nodige ontspanning.

Bewegen voor optimale gezondheid

Het lichaam bestaat uit 80% bewegingsapparaat. Het lichaam is dus gemaakt om te bewegen. Door meer te bewegen kunnen we onze gezondheid zo optimaal mogelijk houden, stress vermijden en zorgen we tegelijkertijd voor voldoende ontspanning.

Bewegen beschermt tegen ziekten

Regelmatige lichamelijke activiteit bevordert de kwaliteit van leven en heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Matig intensieve activiteiten, zoals fietsen of stevig wandelen, hebben al een gunstig effect op de gezondheid, als ze regelmatig worden verricht. In dat geval kunnen ze direct of indirect het risico verlagen op het ontstaan van ziekten. Intensieve lichamelijke activiteit, zoals o.a. hardlopen, voetballen en roeien bevordert bovendien de conditie van hart en longen.

Bewegen heeft een gunstige invloed op chronische aandoeningen

Voldoende bewegen kan het verloop van een aantal chronische aandoeningen gunstig beïnvloeden, zoals o.a. hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 en osteoporose (botontkalking).

Bewegen en mentale gezondheid

Sporten en bewegen hebben een gunstig effect op de mentale gezondheid. Wie aan sport doet, wordt mentaal sterker en gaat zich daadwerkelijk beter voelen. Hierdoor groeit de innerlijke motivatie tot gedragsverandering.

Bewegen en overgewicht

De combinatie gezonde voeding - beweging zorgt ervoor dat het juiste gewicht wordt bereikt en behouden.

 

voldoende bewegen