Waarom is water drinken zo belangrijk?

In meerdere blogs hebben we het al genoemd als een tip om gezond, fit en energiek te blijven: genoeg water drinken. Je hoort de tip overal: drink per dag zo’n 2 liter water. Maar waarom is water zo belangrijk voor je en waarom is het zo goed voor je lichaam?

2 liter water

Het is belangrijk om per dag ongeveer 1,5 tot 2 liter water te drinken. Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water en het drinken van water zorgt ervoor dat je in evenwicht blijft. Wanneer je te weinig water drinkt, droog je uit. Dit kan onder andere zorgen voor een droge huid of hoofdpijn, maar het zorgt er ook voor dat je lichaam afvalstoffen niet goed kan afvoeren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nierfalen krijgen of sneller aankomen. 

Waarom water?

Je lichaam kan veel beter overweg met gewoon water, dan bijvoorbeeld met sportdrankjes, fruitsappen of frisdranken. Deze stoffen moeten eerst afgebroken en verteerd worden. Puur water kan direct door je lichaam worden opgenomen. Houd je niet van water? Probeer dit dan af te wisselen met thee, natuurlijk zonder suiker. Kies bij voorkeur wel voor een thee die cafeïnevrij is. 

Gezond

Genoeg water drinken zorgt ervoor dat je lichaam in evenwicht is en je genoeg energie hebt. Je hele lichaam profiteert ervan wanneer je genoeg water drinkt. Het is goed voor je hart, het bevordert je spijsvertering, het kan helpen bij afvallen en bij het reinigen van je lichaam. Daarnaast geeft het je lichaam energie en het draagt bij aan een gezonde huid.

 

Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

 waarom water drinken zo belangrijk is