Wees goed voor je huid, het grootste orgaan van je lichaam

Een gezonde huid ziet er stralend uit, verzorgd en het betekent dat je gezond bent en lekker in je vel zit. Maar stress of oververmoeidheid kan ervoor zorgen dat je een grauwe huid krijgt. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Met deze tips krijg je je huid weer in topconditie, zodat jij er ook gezond en stralend uitziet!

Goede voeding

Eiwitten, omega-3 en vetten of oliƫn zijn voedingsstoffen die niet alleen goed voor je lichaam zijn, maar ook voor je huid. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid soepel, zacht en gezond blijft. Deze voedingsstoffen vind je onder andere in vette vis b.v. makreel, haring, zalm, in kip en kalkoen, olijfolie en groente en vers fruit.

Frisse lucht

Sporten, genoeg bewegen en buitenlucht is altijd belangrijk voor je. Daarnaast is het ook goed voor je huid. Zeker in de winter wanneer de verwarming aanstaat, kun je algauw last krijgen van een droge huid. Ook in kantoren is de lucht vaak droog. Bakjes met water aan de verwarming kan helpen, maar nog beter is het om veel buiten te zijn. Maak bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze een wandeling; de beweging en de frisse lucht zorgt ervoor dat je goed in je vel gaat zitten.

Water

Ook bij het verkrijgen van een gezonde, stralend uitziende huid, speelt water een belangrijke rol. Dankzij het drinken van voldoende water blijft je huid soepel en het kan voorkomen dat je een droge huid krijgt.

Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

 gezonde huid