Stress verlagen met deze 4 leefregels

Langdurige stress is slecht voor je en voor je lichaam, dat weet bijna iedereen wel. De oorzaken van stress kunnen heel verschillend zijn: het kan komen door een te hoge werkdruk, slaapgebrek of negatieve emoties. Het is belangrijk voor jou en je lichaam om je stress te verlagen. Met de volgende leefregels gaat je dat vast lukken!

1 - Vermijd cafeïne, suiker en sigaretten

Verschillende voedingsstoffen, zoals cafeïne en suiker, zorgen voor een tijdelijke boost van je energie. Doordat deze boosts maar tijdelijk zijn, is het voor je lichaam moeilijk om een balans te vinden. Met cafeïne en suiker, maar ook sigaretten, ga je tijdelijk de symptomen van stress tegen. Het is belangrijker om je stress zelf te verlagen.

2 - Gezond eten

Door stress verbruikt je lichaam veel meer vitaminen en mineralen, wat kan leiden tot een vitaminetekort. Zeker als je gestrest bent, is het belangrijk om goed en gezond te eten. Veel groente, maar ook noten en zaden bevatten belangrijke voedingsstoffen. Eventueel kun je met vitaminesupplementen je vitaminetekort aanvullen.

3 - Stop multitasking

Multitasken geeft je misschien het gevoel dat je veel dingen gedaan kunt krijgen, maar het is efficiënter om één taak per keer te doen en pas aan het volgende te beginnen zodra de eerste taak af is. Dit helpt om je hoofd leger te maken en je te concentreren. Het kan daarbij ook nuttig zijn om een takenlijst te maken met dingen die je nog moet doen en dingen die je al gedaan hebt.

4 - Bewegen

Door stress kan het moeilijk zijn om te ontspannen. Het is belangrijk dat je dit toch probeert. Een goede manier om dit te doen is door te bewegen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar het helpt je ook om je hoofd leeg te maken en beter met stress om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen of sporten, maar je kunt ook het huis schoonmaken, waarmee je voldoende beweging krijgt. Bijkomend voordeel: een opgeruimd huis zorgt vaak voor een opgeruimde geest.

 

 Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

 bewegen