Gezonde werknemers

Gezonde werknemers melden zich minder vaak ziek, zijn productiever en kunnen zich vaak beter concentreren. Dat is voor uw bedrijf natuurlijk alleen maar goed. U bent er bij gebaat om uw medewerkers te motiveren een gezonde leefstijl te volgen. Waar u mee kunt beginnen:

Sporten

U kunt uw werknemers motiveren om meer te bewegen en te sporten. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld fitness- en sportprogramma’s aan te bieden en een gezonde, actieve cultuur op de werkvloer te bevorderen.

Gezond eten

U kunt niet beïnvloeden wat uw werknemers thuis eten, maar u kunt op het werk wel actief bezig zijn met gezond eten en het een bespreekbaar onderwerp maken. Zorg daarnaast dat u in een bedrijfskantine of keuken zoveel mogelijk gezonde voeding kunt aanbieden aan uw werknemers.

Uitbesteden

Als werkgever kunt u zelf met uw werknemers het gesprek aangaan of hen een gezondheids- of vitaliteitsprogramma bieden, maar u kunt dit natuurlijk ook uitbesteden aan een professional zoals De Leefstijlpoli. De Leefstijlpoli werkt met een digitale leefstijlanalyse. We bieden uw werknemers een gezondheidscheck, bestaande uit een vragenlijst en een fysiek onderzoek.

 Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

 gezonde werknemers