Goede voornemens? Kom maar op! 4 toptips

Heb jij ook goede voornemens voor het jaar 2016? Misschien ben je er zelfs al enthousiast mee aan de slag gegaan? Nog geen sigaret gerookt, lekkere koekjes laten staan…?

Volhouden, dát is de uitdaging

Natuurlijk is het erg goed als je nadenkt over leefgewoonten die beter zouden kunnen. De jaarwisseling is daarvoor het moment bij uitstek om de daad bij het woord te voegen. Echter, het volhouden en je doel behalen, dat is vervolgens de uitdaging. Hoe bereik je dan je doel?

Tip 1 - Niet teveel tegelijk

Heb je meer dan één voornemen? Je wilt bijvoorbeeld èn afvallen èn de halve marathon gaan lopen èn stoppen met roken. Ho, stop! Even terug naar de basis: misschien is het beter om één doel te bepalen en dat eerst te bereiken.

Tip 2 - Stap voor stap

Wil je voordat de lente aanbreekt 20 kilo lichaamsgewicht kwijtraken of volgende maand al 10 kilometer aan één stuk kunnen hardlopen? Klinkt misschien niet erg realistisch, toch? Wanneer je je doelstelling kleiner maakt en in kleine stapjes opdeelt, is de kans groter dat je uiteindelijk je ultieme doel bereikt. Dus 1 kilo per maand? Niks mis mee! En elke keer als je een kleine mijlpaal bereikt hebt, beloon je jezelf! Liever niet met een Bossche bol, maar wat denk je van een avondje uit naar een spa?

Tip 3 - Focus houden

Het helpt om regelmatig je doel voor ogen te houden. Schrijf het bijvoorbeeld op en lees het voordat je naar bed gaat. Als je dit zelfs letterlijk neemt, vergroot het je kansen op succes des te meer. Hoe? Door bijvoorbeeld een foto op te hangen op je kledingkast of koelkast, van hoe jij er uit wilt zien. Of een foto waarop je iemand de finishlijn ziet halen van een hardloopevenement.

Tip 4 - Doe het niet alleen!

Een laatste tip: jij bent vast niet de enige die een goede gewoonte in daden wilt omzetten. Je partner of goede vriendin heeft wellicht vergelijkbare plannen. Door dit met elkaar te delen en af te spreken bij elkaar te polsen naar de voortgang, te steunen op momenten dat je wilskracht even wat minder is, vergroot je je beider kansen om jullie doel te bereiken. Succes!

Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

goede voornemens uitvoeren