Gezond de feestdagen door

De feestdagen staan voor de deur. Voor veel families staan deze dagen onder andere in het teken van lekker eten. Bij een familiediner is er vaak eten in overvloed en word je overspoeld met kerstkransjes, cake, gourmetschotels en wild. Hoe overleef je de kerstdagen?

Veel mensen merken het; na de feestdagen zijn er toch vaak een paar ongewenste kilootjes bijgekomen. Zeker wanneer er meerdere familiebezoeken worden afgelegd, kan het moeilijk zijn om gezond te eten. Toch is het niet onmogelijk om gezond de feestdagen door te komen.

Gourmetten

Voor veel mensen is de kerst niet compleet zonder gezellig gourmetten met de hele familie. Ontkom jij hier ook niet aan? Probeer dan het vlees te laten staan en bak wat groente in je pannetje: champignons, ui of paprika zijn heel geschikt voor de gourmet. Je kunt ook kiezen voor een stukje vis of bijvoorbeeld een vleesvervanger. En wist je dat er ook gourmetsets zijn, waarbij je helemaal geen olie of boter hoeft te gebruiken?

Wees uitgerust

Eigenlijk geldt deze tip altijd wel, maar zeker in de decembermaand: zorg dat je genoeg slaapt. Als je genoeg uitrust, kun je je niet alleen weer opladen voor het komende jaar, goed slapen zorgt er ook voor dat je fitter bent. Als je energiek en uitgerust bent, kun je beter omgaan met bijvoorbeeld gestresste familieleden. Laat je ook zeker niet opjagen als iemand in je omgeving zich zorgen maakt over het eten.

Beweeg genoeg

Ook tijdens de kerstdagen is het goed om tijd te maken voor beweging. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om op de bank te blijven zitten en die kerstfilm nog eens te kijken. Ga na het avondeten een half uurtje wandelen of bied aan om de hond even uit te laten. In de aanloop naar de feestdagen kun je eenvoudig voor wat extra beweging zorgen. Loop of fiets bijvoorbeeld naar de supermarkt voor je feestinkopen.

Wijn

Niet alleen het eten is vaak overvloedig met kerstmis, ook alcoholische dranken zijn ruimschoots aanwezig. Je hoeft dit niet af te slaan, maar matig je alcoholgebruik. Kies dan bij voorkeur voor een glas rode wijn.

Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

gezond feestdagen door