Verwen jezelf!

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en veel energie hebt. Dit bereik je onder andere door gezonde voeding en de juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning. Daarbij is het belangrijk dat je ook genoeg tijd voor jezelf neemt. Verwen jezelf eens een keer!

Neem tijd voor jezelf

Wat er ook gebeurt en hoe druk je week ook is, maak tijd voor jezelf. Plan bijvoorbeeld een keer per week een afspraak in… met jezelf! In die tijd – een uurtje is al genoeg – laat je je door niemand storen. Ga even liggen, maak het je gemakkelijk op de bank, pak een boek of luister naar wat muziek. Zet je telefoon uit en zeg tegen je familieleden dat je nergens voor gestoord wil worden.

Vind je het moeilijk om deze tijd voor jezelf te nemen? Misschien voel je je wel schuldig als je een telefoontje hebt gemist. Dat is niet nodig. Het is goed om af en toe eens helemaal voor jezelf te kiezen, dat is niet egoïstisch. Deze tijd voor jezelf zorgt ervoor dat je kunt ontspannen. Het geeft je de energie die je nodig hebt. Zo kun je later weer voor anderen klaarstaan.

Chocolade is gezond

chocoladeBen je gek op chocolade? Kun je die chocoladeletter met Sinterklaas echt niet weerstaan? Ook als je gezond wilt eten, hoef je deze lekkernij niet aan de kant te schuiven. Chocolade kan namelijk ook heel goed voor je zijn. Zo zit het boordevol antioxidanten en zijn er een aantal stoffen, (phenylethylamine, theobromine, anandamide) die ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt en je een ontspannen gevoel geven. Kies bij voorkeur wel voor pure chocolade en natuurlijk geldt hierbij ook: geniet met mate.

Verwenmomentjes tijdens de dag

Heb je een drukke dag op het werk of thuis? Van die dagen dat opeens alles op je af komt? Verwen jezelf dan eens extra op dit soort dagen. Maak even een paar minuutjes tijd om een lekkere kop thee voor jezelf te zetten. Maak een luxe ontbijt voor jezelf of verwen jezelf tijdens de lunch met een gezond broodje of een heerlijke fruitsalade. Of smeer je na het douchen eens in met een heerlijke bodylotion.

Wil je hard doorwerken en tegelijkertijd ook even kunnen genieten? Zet dan jouw favoriete muziek op en zet gerust het volume wat harder. Kunnen je collega’s zich niet vinden in je muzieksmaak? Pak dan oordopjes. Dat is ook een goede manier om je even terug te kunnen trekken om je werk gedaan te kunnen krijgen.

Nog meer tips en inspiratie?

Persoonlijk advies?  Mail of bel 06 - 126 121 89

verwenjezelif